torstai 26. marraskuuta 2015

Olin tuutorina Laurean ammattikorkeakouluun hakevien pääsykokeessa. Olipa aika kiva päivä ja mieletön kokemus. Tuli niin aidosti mieleen oma hakuni, kun jännittyneenä ja varmaankin hieman eksyneen näköisenä, itse tulin pääsykokeeseen. Tuo tunne oli niin tuoreessa muistissani vielä, kun siitä ei kuitenkaan ollut kuin vuosi aikaa.

Toimin tuona päivänä monessa eri pisteissä ja kaikki pisteet tuntuivat kivoilta. Jokaisessa pisteessä pääsi juttelemaan ja kannustamaan hakijaa ja hieman rauhoittelemaan liiallista hermostusta pois =)

Jaoin yhdessä pisteessä tarvittavia papereita hakijoille, siinä ei ehtinyt keskustelemaan hakijoiden kanssa, kuin toivottaa tervetulleeksi ja onnea.

Toisessa pisteessä annoin hakijalle haastattelu huoneen numeron ja kerroin kuinka hän pääsee sinne. Siinä pystyi jutustelemaan, jos ei ollut kauheata ruuhkaa ja varmasti liennytin monien jännitystä.

Kolmannella pisteellä olin kerroksilla, auttamassa löytämään haastatteluhuoneen tai muuta tarvittavaa. Seisoin kolmannessa kerroksen aulassa. Siellä pääsin juttelemaan hakijoiden kanssa enemmän. Liennyttelin heidän jännitystään, kertomalla omasta kokemuksistani, kun olin itse hakenut kouluun ja muutenkin jutustelin niitä näitä. Itse koin sellaisen toiminnan omalla kohdallani auttavan aiemmin ja halusin jakaa sen kokemuksen muille.

Juuri tuollaiseksi ajattelinkin tuutori työskentelyn, olla "vertais-oppaana" eri tilanteissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti